1. Wat motiveert je?

"Elk project is een kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik vind het vooral leuk om dingen te zien evolueren. Toen we op deze werf voor het eerst kwamen, was het donker, er waren alleen duiven. Kijk eens hoe erg het veranderd is!”

2. Waarom kiezen voor elektriciteit?

"Ik heb het altijd in me gehad, want mijn vader werkt ook in de elektriciteit en ik hielp hem al snel met kleine reparaties thuis. Maar er zijn nog andere redenen: in de elektriciteit ben je veel onderweg, je ontmoet andere vakmensen, je leert altijd bij."

3. Wat zijn de uitdagingen van duaal leren?

"In het begin had ik het moeilijk om het intense ritme gewoon te worden! ‘s Morgens gaat het als volgt: ik sta vroeg op, drink een koffie en ga ik naar het werk. Als ik aankom, maak ik kennis met mijn collega's en dan ga ik aan de slag! Laten we zeggen dat het een plotselinge verandering was vergeleken met mijn schooltijd, waar je rustig opstaat en dan het grootste deel van de dag gaat zitten. Maar uiteindelijk is het een schema dat echt bij me past. Ik ben meestal rond 16.00 uur klaar, zodat ik nog andere dingen kan doen. En ik slaap 's nachts goed, want ik ben erg moe.”

4. Wat zijn de voordelen van duaal leren?

"Voor mij gaat het erom de kleine dingen te leren die ze je op school niet vertellen. Bijvoorbeeld, hoe te werken met een draadtrekker in een spouwmuur of hoe de boormachine het meest efficiënt te gebruiken. En ik ontmoet andere interessante mensen in het veld, zoals de domoticaprogrammeur. Dat inspireert me, ik leer veel bij."

5. Wat wil je nog meer bereiken in de wereld van elektrotechniek?

"Bij ACA mag ik alles doen. Nu doe ik de overbrugging voor de contactdozen en sluit ik datakabels aan. Om een idee te krijgen van de verschillende fases in het project, heeft mijn baas mij zelfs de kans gegeven om een beetje samen te werken met de programmeur van de domotica van het bedrijf, die ook de plannen opstelt. Ik vind het fijn om daarin bij te dragen."

"Adil wordt steeds zelfstandiger, hoewel hij nog steeds met een meer ervaren persoon werkt. Als hij zo doorgaat, is zijn pad vrij. Er is werk aan de winkel in de elektriciteitssector, maar het is niet altijd gemakkelijk om gemotiveerde mensen te vinden." 

Albert Elshocht, algemeen directeur van ACA