Met het diploma Elektrische Installaties dat ik straks behaal kan je meteen aan de slag”, vertelt Jordy. “Ik kan snel werk vinden als zelfstandige of als technicus industriële of huishoudelijke installaties. Maar ik wil toch liever iets anders doen. Van kinds af aan ben ik gefascineerd door gebouwen. Het is mijn droom om elektriciteit en technieken optimaal te integreren in het ontwerp van huizen.”

"Ik wil als elektricien meedenken over het volledige ontwerp van een huis."

Jordy Ruyters

Anders wonen

“Ik geloof dat de manier waarop we wonen de komende jaren gaat veranderen. Steeds meer mensen gaan bijvoorbeeld meteen elektrische auto rijden, dus er zal aandacht zijn voor zaken als laadpalen. Groene energie komt sowieso meer in de kijker. Wind en zon zijn zeker de energiebronnen van de toekomst. Maar de manier waarop we nu groene energie opwekken is nog niet duurzaam genoeg. Er is nog werk aan de winkel, hopelijk verandert dat in de toekomst.

Ook domotica zal steeds populairder worden. We zullen meer huishoudelijke apparaten kunnen bedienen via onze gsm, net als onze verwarming en verlichting. Elektrotechnici zullen dus steeds belangrijker worden. Ons takenpakket zal volgens mij ook wat veranderen. We zullen nog steeds moeten kappen, slijpen en stopcontacten aansluiten, maar daarnaast véél meer programmeren. Daar heb ik een goede basis van meegekregen. Praktische ervaring heb ik nog te weinig, maar dat komt wel. Als elektricien moet je sowieso altijd bijleren. Er is zoveel te weten. Zeker omdat er continu nieuwe dingen worden uitgevonden.”

Ontdek hieronder Jordy's opleiding: Elektrische Installaties