“Je werkt als jobstudent niet voor niets. Heerlijk, je zelf verdiende centen op je rekening!”

Aah, je hebt vast keihard uitgekeken naar twee heerlijke maanden vakantie. Maar heb je ook aan een vakantiejob gedacht? Twee maanden is toch ook wel héél lang om gewoon te zitten niksen. Bovendien heeft een vakantiejob een pak meer voordelen dan je denkt: je legt contacten, doet een pak ervaring op én steekt geld op zak!

Je legt nú al contacten

In de zomer zijn heel veel bedrijven op zoek naar studenten om hun vaste werknemers even te vervangen. (Die mogen ook weleens vakantie nemen.) Je maakt dus een grote kans om bij een bedrijf in de buurt een leuke vakantiejob te vinden als elektricien. Zo leren ze je al kennen en zullen ze vast ook aan je denken als ze in de toekomst iemand zoeken om hun team te versterken. Zo’n toffe vakantiejobber, die willen ze zeker terugzien, ah ja! 

Al doende leer je

Ervaring, ervaring, ervaring … we kunnen het niet genoeg benadrukken. De ervaring die je tijdens een vakantiejob opdoet, is goud waard. Je zet er de skills die je tijdens je opleiding opdeed om in de praktijk en leert er vast nog een pak bij. Je ontdekt ook zelf welk werk je het liefst doet en welk je liever aan anderen overlaat. Het staat trouwens ook erg goed op je cv. Heb je meteen iets om in te vullen onder ‘Werkervaring’. 

Er komt geld op je rekening

Last but not least … je doet het werk niet voor niets, hé. Als jobstudent word je netjes betaald voor de door jou geleverde prestaties. Je krijgt evenveel als andere werknemers die binnen dat bedrijf dezelfde job uitoefenen, rekening houdend met je leeftijd en kwalificaties. Wedden dat ze je een heerlijk gevoel geven, je eerste zelfverdiende centen op je rekening? En je kunt er veel leuke dingen mee doen, dat ook.