Een onverwachte wending

“Voor ik als elektricien begon, heb ik een bachelor in marketing behaald. Tijdens mijn stage in een technische sector had ik door dat ik niet de marketing maar wel het technische aspect interessant vond. Marketing was te veel bureauwerk. Ik zat de hele tijd te draaien op mijn stoel. Dat was dus niets voor mij.

Na een bezoek aan de studiekeuzebeurs kwam ik bij Syntra terecht. Mijn opleiding verliep volgens een duaal traject, dus kreeg ik 3 dagen per week theorie en 2 dagen praktijk bij een stageplek. Zo vond ik T-DS Elektriciteit. Na mijn stage ben ik hier met veel plezier blijven plakken.”

Elektrotechnicus Gitte

Elke dag iets nieuw

“De projecten zijn heel uiteenlopend, van een lamp vervangen tot een ruwbouw waar we enkele maanden bezig zijn, zoals deze werf! Hier heb ik samen met mijn collega alles van begin tot einde gedaan: geslepen, kabels getrokken, ... Nu zitten we in de afwerkingsfase, dus mogen de stopcontacten erin, de plaatjes erop en hebben we alle verlichting opgehangen. Ik vind het echt spannend om binnen een paar dagen het afgewerkte project te zien!”

Het kan nog beter

“In het begin kon ik eigenlijk niets. Ik had altijd aan een bureau gezeten en toen moest ik opeens beginnen kappen, boren en slijpen. Ik zie mezelf wel heel erg vooruitgaan. Ondertussen ben ik zelfstandiger geworden en vind ik het fijn dat ik niet meer altijd om hulp moet vragen. Het gaat steeds vlotter en ik word zekerder in wat ik doe.

Ik krijg vooral complimenten op de afwerking. Daar hecht ik veel belang en tijd aan, terwijl mijn collega’s dat minder doen. In de toekomst wil ik vooral nog beter worden, zodat ik ook alleen op stap kan gaan. Dan wil ik zelf weten wat er van begin tot einde moet gebeuren.”

“Ik raad toekomstige elektrotechnici aan om oplettend te zijn. Toen ik nog vooral assisteerde, probeerde ik al enkele stappen vooruit te denken en het materiaal al klaar te nemen. Zo weet je beter waar je mee bezig bent. Daar steek je heel veel van op.”

Gitte