Een gewaarschuwde m/v/x is er twee waard! Als je aan het werk wilt gaan als elektricien, is het goed om te weten wat een bedrijf van je verwacht. We zetten de belangrijkste punten alvast op een rijtje. 

1. Een diploma

Een goede basisopleiding is een must. Volg je een elektrotechnische opleiding, dan heb je alle troeven in handen om voor een werkgever een goede kracht te worden. Let dus maar goed op tijdens de lessen, die leerkrachten zeggen verbazend zinnige dingen.  

2. De wil om te werken

Elektricien is een mooi beroep, maar je moet wel willen werken. Gewoon achterover leunen en toekijken is er niet bij! Toon dat je je handen uit de mouwen kunt steken en dat je niet bang bent om erin te vliegen. 

3. De zin om bij te leren

De wondere wereld van de elektriciteit is altijd in beweging. Dat maakt je job extra boeiend, maar betekent ook dat je op de hoogte moet blijven van nieuwe ontwikkelingen. Durf gerust uit te spreken dat je altijd bereid bent om je bij te scholen. Je leert elke dag wel iets bij. 

4. Een flinke dosis zelfstandigheid

Geen enkele baas heeft tijd om je handje vast te houden tijdens het werken. Dankzij de kennis en vaardigheden die je op school hebt opgedaan, kun je ook zelfstandig aan de slag. Dat betekent niet dat je geen vragen mag stellen of dat je niets kunt opsteken van meer ervaren collega’s. Stelen met je ogen, noemen ze dat. 

5. Inzet, inzet, inzet

Uiteraard heeft een baas liever een supergemotiveerde medewerker in dienst dan een die maar wat staat te zuchten en te steunen. Te laat komen is een no go, net als rondlummelen. Initiatief, dat zien ze graag! Wedden dat je inzet ook beloond wordt? Je kunt het als elektricien ver schoppen.