Niels Dekeyser werkt bij de firma Van Vooren in Brugge, gespecialiseerd in elektrische installaties voor de industrie. “Na mijn studies elektrische installatietechnieken heb ik nog een specialisatiejaar stuur- en beveiligingstechnieken gevolgd. Tijdens mijn laatste examens ben ik op het internet beginnen te zoeken naar een job. Een sollicitatiemail en een gesprek volstonden om bij Van Vooren te kunnen beginnen.”  

“Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar ik ben hier heel goed opgevangen. Ik werd ook gekoppeld aan een ervaren collega, Koen. Wat ik heel belangrijk vind: als ik een foutje maak, krijg ik niet meteen onder mijn voeten. Koen toont me dan hoe het wel moet, zodat ik weer iets bijgeleerd heb. Want het verschil met school is groot en ik moet nog heel veel bijleren!”

Bijscholingen

“Ik heb veel toffe collega’s. Maar nog belangrijker: er zit enorm veel variatie in het werk. Soms doen we ook inbraak- en brandbeveiliging en kan ik de kennis van mijn specialisatiejaar verder aanscherpen. Ik krijg ook geregeld de kans om bijscholingen te volgen, zoals recent een cursus toegangscontrole.” 

“Het zal nog wel even duren, maar ik heb bij Van Vooren zeker kansen om door te groeien. Ik droom er wel van om ooit met een eigen camionette rond te rijden en zelf werfleider te zijn.”