Tip 1: Probeer de STEM-check!

Elektriciteitsrichtingen zijn STEM-richtingen. Volgde je graag de STEM-vakken in de eerste graad? En was je daar goed in? Niet zeker? Probeer dan de STEM-check en zie of jij gemaakt bent voor techniek en elektriciteit!

 

Tip 2: Bekijk de beroepenvideo's

Kan je je maar moeilijk voorstellen hoe het is om elektrotechnicus te zijn? Logisch, want de beroepen binnen de elektrotechniek zijn heel verschillend. Benieuwd waar technici dagelijks mee bezig zijn? Dat kom je te weten dankzij onze beroepenvideo's.

Tip 3: Leer bij over elektrotechniek

Ben je graag bezig met elektriciteit, spanning, ... Wil je weten waar een kortsluiting vandaan komt? En wat je er kan aan doen? Dit en nog veel meer kan je zelf al eens uitproberen, of erover lezen! Leer bij over elektrotechniek en zie of jouw interesse gewekt wordt.

Tip 4: Luister naar studenten in elektrotechniek

Benieuwd wat elektrotechnische opleidingen in het secundair onderwijs of het hoger onderwijs inhouden? Heel wat studenten vertellen je graag over hun opleiding! 

 

Tip 5: Ook de technici vertellen het zelf

Wie kan je beter vertellen wat elektrotechniek inhoudt, dan elektrotechnici zelf? Ontdek wat ervaren en startende elektrotechnici te vertellen hebben over hun job. 

Tip 6: Doe een interessetest

Interessetests zijn een goede manier om te ontdekken of jouw interesses en vaardigheden aansluiten bij elektrotechniek. En ze bestaan voor alle leeftijden:

  • I-Like Junior voor studierichtingen in de derde graad secundair onderwijs.
  • I Prefer voor studierichtingen in het hoger onderwijs.

Of ga via VDAB na of een job in elektrotechniek iets voor jou kan zijn op basis van je competenties of interesses.

Dit artikel maakt deel uit van de veelgestelde vragen van Elektrostart. Klik op de button om de volledige collectie veelgestelde vragen te zien.