“Eerst wil ik een bachelor energietechnologie halen aan Odisee. Na die drie jaar zou ik ook graag een master in Energy willen doen waardoor ik eigenlijk industrieel ingenieur ben. Ik wil later namelijk heel graag een verschil maken in de wereld door op het vlak van energie nieuwe dingen te ontwikkelen die van nut kunnen zijn voor onze planeet. Ik spiegel mij een beetje aan mijn oom die als ingenieur aan waterstofmotoren werkt en momenteel ook professor is in Zweden.”

“Ik heb letterlijk het licht gezien toen ik in het eerste middelbaar tijdens de algemene vakken elektriciteit en mechanica aan een lampje mocht werken. Toen wist ik dat ik daarin verder wou en ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze voor elektriciteit. Elk jaar is er wel iets nieuws geweest dat ik leerde dat mij hard interesseerde. Zoals leren programmeren vorig jaar.”

“Ik hoop dat ik voor andere meisjes een voorbeeld kan zijn. Niet elk meisje wil immers in de zachte sector aan de slag gaan. Toen ik mijn keuze maakte, was mijn moeder aanvankelijk nog wat terughoudend maar toen ze zag dat ik het graag deed en dat ik er ook goed in was, kreeg ik wel haar volle steun. Die steun van mijn ouders vind ik belangrijk.”

Leilani vertelt het je zelf!

Video