Soms is kiezen voor elektriciteit zo gefixt!

“Ik had geen idee wat ik later wou doen, dus op school koos ik de richting Sociaal Technische Wetenschappen omdat mijn vrienden dat ook deden. Ik wist wel dat ik creatief was en graag met mijn handen werkte. Binnen STW kwam dat ook wel aan bod, maar dan meer in de vorm van knutselen, want het is een opleiding die je voorbereidt op een job in de zorg of in het onderwijs. Dat was toch niet wat ik voor ogen had …"

Elektriciteit studeren: 2 dagen naar school, 3 dagen aan het werk

"Ik besefte dat ik liever iets wou doen met elektriciteit., dus schreef ik me in aan Syntra voor een opleiding elektricien.
De eerste lessen gingen over basisdingen. Welk type schroevendraaier is dit? Hoe lees je een elektrisch schema?
Na een achttal weken theorie en praktijkoefeningen ging je op zoek naar een leeronderneming, waar je de rest van het jaar drie dagen per week al doende zou leren. De theorie die je in de overige twee dagen zag op school, kon je dus meteen toepassen.” 

Programmeren, dat is de toekomst! Dat vind ik echt tof.

Programmeren is de toekomst

"Ik kon na mijn opleiding starten bij een liftinstallateur. Daar maakte ik kennis met elektronica en programmeren. Programmeren, dat is de toekomst!
Wij plaatsen elektrische systemen in appartementsblokken. Daar komt ook veel domotica - en dus programmeren - bij te pas. Dat vind ik heel tof."