Ionut combineert leren en werken in zijn opleiding residentieel elektrotechnisch installateur in het dbso (deeltijds beroepssecundair onderwijs).

Ionut zit in de laatste maanden van zijn deeltijdse opleiding residentieel elektrotechnisch installateur. “Ik werk drie dagen per week en de twee andere dagen ga ik naar school. Maar dat loopt nu op zijn einde. Het zijn mijn laatste weken dat ik naar school ga.” 

In de praktijk gesmeten

“Ik kreeg veel praktijk, dat was de max. In mijn eentje een schakelkast aansluiten is mijn ding. Maar ik werk ook graag in teamverband.

Het klikte ook goed met Bart, onze leraar. Hij helpt ons wanneer we een probleem hebben. Ik heb het gevoel dat hij ons begrijpt.

Tijdens mijn deeltijdse opleiding werkte ik drie dagen voor een bedrijf.  Dat is de max. Zo werd ik meteen in de praktijk gesmeten, en ik voelde direct dat elektriciteit mij lag."

Goed geld verdienen

"Daarna is het voor echt: dan begin ik aan een volwaardige job als elektricien. Ik blijf bij mijn huidige baas werken, maar word daarnaast ook zelfstandig elektricien. Zo kan ik mijn eigen klanten aantrekken.”

“Ik wil een goede elektricien zijn, zodat de mensen tevreden zijn van mijn werk. Ik wil ook zelf mijn werk kunnen plannen … en goed geld verdienen, natuurlijk.”

Ionut behaalt binnenkort zijn certificaat residentieel elektrotechnisch installateur: “Ik wil dat de mensen tevreden zijn van mijn werk als elektricien.”